Halloween makeup: Mexican skull

mexican skull makeup

Blomsterkrone fra Etsy og kjole fra H&M. Gamle smykker.

Det nærmer seg Halloween, og derfor tenkte jeg det hadde vært gøy å dele en makeup tutorial med dere. Jeg har fått hjelp av den flinke makeup-profilen @idawhbeauty til å skape denne meksikanske hodeskalle-looken. Når jeg kler meg ut til Halloween eller andre typer utkledningsfester, prøver jeg å unngå å kjøpe ferdige kostymer eller for mye tilbehør. Ofte har man det man trenger liggende hjemme. Det er også mye fint å finne i bruktbutikker. En bohemsk kjole og noen gamle smykker er alt som skal til antrekksmessig for å få denne looken. Det er nemlig sminken som skaper dette «kostymet». Blomsterkransen kjøpte jeg på Etsy til en tidligere anledning, men man kan enkelt lage en selv ved hjelp av hårbøyle, plastblomster og superlim.

Dette trenger du: svart og hvit eyeliner, svart ansiktsmaling (kan droppes), svart øyenskygge, pynt/klisterøredobber, øyenskygge i ønsker farge og flytende leppestift som tørker og blir matt.

Slik gjør du – steg for steg:

Halloween sminke

1. Smink huden din slik du pleier, men dropp sminke på øyne og øyenbryn siden disse områdene uansett skal dekkes med svart.

halloween sminke

2. Marker øynene med hvit eyeliner slik at du har en linje å gå etter. Bruker du svart, er det vanskeligere å få bort om formen ikke blir perfekt på første forsøk.

Halloween sminke

3. Fyll inn ringene med svart øyenskygge eller ansiktsmaling. Bruker du ansiktsmaling, slik jeg gjorde, bør du legge et lag med sort øyenskygge over for å få det til å feste seg godt. Lim på perler eller annen pynt med vippelim. Jeg fant klisterøredobber for barn hos Glitter. Tegn kronblader rundt ringen med svart eyeliner. Fyll inn med øyenskygge i en farge som matcher pynten.

halloween sminke

4. Tegn opp nese og pannedekor med hvit eyeliner. Gå over med svart når du er fornøyd med formen. Fyll inn nesa med svart og pannedekoren i ønsket farge. Jeg valgte å holde meg til lilla øyenskygge.

halloween sminke

5. Legg en holdbar leppestift i flytende form som tørker og blir matt, slik at man kan tegne på den. Tegn opp streker med svart eyeliner. Lag en liten dekorasjon på haken med den hvite eyelineren. Fest på løsvipper, slipp ut håret og topp det hele med en stor blomsterkrone!

2 thoughts on “Halloween makeup: Mexican skull

  1. Hei, jeg trenger litt ny inspirasjon til sminkevesken og jeg er veldig glad i den naturlige looken! Jeg lurte på om du kunne lage en liten guide på hvordan og hvilke produkter du brukte på bilde nr. 1 eller hva du vanligvis bruker? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *