Oppskrift: Forfriskende salsa


Alle foto: Magnus Westerlund / Matkanalen

Jeg elsker hjemmelaget salsa, og spiser det helst som tilbehør til middagen hver eneste dag. Og nettopp derfor liker jeg å variere mellom ulike typer. Jeg bruker ofte tomat eller mango i, men disse forfriskende variantene med granateple og mynte er ekstra gode til godt krydrede retter. Som disse superenkle potetvaflene.

Granateple-salsa
1 granateple
¼ rødløk
6 småtomater
1 ss hakket koriander
1 ss hakket bladpersille
1 grønn chili
1 ss sweet chili-saus
Saften av ½ lime
Én klype spisskummen
En liten klype sukker og en enda mindre klype salt

Slik gjør du:
1. Skjær granateple i fire og pell ut kjernene i en stor bolle med vann for å unngå søl.
2. Finhakk ingrediensene og smak til med lime, sweet chili og krydder.
3. Sett i kjøleskapet frem til servering.

granateple salsa

Koriander og mynte-saus
2 ss honning
1 neve mynte
3 never koriander
¼ fedd hvitløk og samme størrelse ingefærbit
1 ss vann

Slik gjør du:
1. Bland alt sammen i en god blender eller food processor – til blandingen er helt flytende saus.
2. Spe ut med mer væske om nødvendig, men begynn med så lite som mulig og ta i litt og litt. Smak til med honning.
3. Hold avkjølt frem til servering.
4. Denne salsaen er perfekt å kombinere med granateple-salsaen til alt fra marokkansk og indisk mat til sør-amerikansk og tex-mex.

granateple salsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *