Høstens trender på Kløverhuset

Annonse

høstmote 2018

På lørdag var jeg i Bergen for å delta på Fashion Week på Kløverhuset. Å gå gjennom butikk for butikk for å finne frem til de aller beste kjøpene, formidle sesongens trender og gi stylingtips, har jeg gjort utallige ganger før. Likevel blir jeg aldri lei! Det er jo alltid veldig hyggelig å hjelpe folk. Å tenke seg om før man handler, er faktisk viktig. Gjør heller noen gode investeringer enn å shoppe mange trendplagg som blir hengene ubrukt i klesskapet.

Selv er jeg ingen moteløve. Jeg er opptatt av estetikk, men også etikk. Jeg kaster meg ikke på alle trendene som kommer, og jeg mener at vi alle er tjent med å shoppe smartere. For meg handler det om å ta i bruk de elementene som passer inn i stilen man har, og prøve å finne plagg som varer også etter at trenden har lagt seg. Denne sesongen er det heldigvis mange klassikere som er tilbake, og jeg fant derfor mange gode investeringer på Kløverhuset.

høstmote 2018

Elementer fra naturen
Beige, brunt, rust og mosegrønt. Det er naturens dempede fargetoner som er hetest denne høsten. Kombiner dem med hverandre, eller kle deg i én av fargene fra topp til tå. Velg gjerne minimalistiske plagg med rene fargeflater. Matchende over- og underdel, som også er en stor trend denne sesongen, gir et mykere uttrykk i disse fargene enn for eksempel en blazer og dressbukse i sort. Ønsker du mønster, er klassikeren leopard et godt valg som også passer inn i høstens fargekart. Velg gjerne naturlige materialer som ull, silke og lin for å få det myke, nesten bohemske uttrykket.

Flagrende og fotsidt
Jeg har alltid elsket fotside kjoler, og nå er det også innafor å bruke dem til annet enn fest. Selv om de kanskje forbindes mest med varme sommerdager, kan flagrende blomsterkjoler også være anvendelige når temperaturen synker. Kombinert med boots og strikk, kan du pynte deg med fotsidt til hverdags. Med en tykk genser over fungerer kjolen som et skjørt. Bruker du den med en stram pologenser under, får du et helt annet uttrykk. Og skal du på fest, er det selvsagt ikke noe i veien for å kombinere den med høye hæler og store øredobber. Bluser i florlette materialer og knyting i halsen, er et godt alternativ om du synes en fotsid kjole blir for voldsomt.

høstmote 2018

Rutemønster
Trenden som alltid kommer. Det er bare å vente noen sesonger, så er den tilbake. Og selv de periodene hvor rutene ikke regjerer på catwalken, er det aldri feil å ta dem i bruk. Denne høsten er de inne i varmen igjen. Velg gjerne et plagg i klassisk snitt, som dressbukse, blazer eller kåpe. Da slipper du å investere i nye ruteplagg hver gang trenden gjør comeback. Kle deg i ruter fra topp til tå eller kombiner rutene med ensfargede plagg, som for eksempel en pologenser. Den kan kombineres med alle typer bukser og skjørt, eller brukes under blazere, kjoler og tykkere strikk.

4 thoughts on “Høstens trender på Kløverhuset

 1. Hello my name is Maria
  I’m from France
  I love your blog and you !! since the beginning on Minmote and now with the blog
  and wondering if it’s possible to write in English your article plus your language
  thanks

  1. Hi Maria. Thank you so much for your lovely comment. I will definitely think about it, but not sure what the best way to do it would be (24 hours a day isn’t enough at the moment). I’ll try to figure something out ♥️

 2. Digger at du er tilbake for fullt og deler og inspirerer – både hva gjelder klær/mote men også interiør, samt deler dine tanker om mangt og meget ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *