Klær til barnehagestart

Annonse

På denne tiden for tre år siden, satt jeg svett på stuegulvet med et hav av klær foran meg som jeg hadde handlet inn. Min førstefødte skulle begynne i barnehage og jeg ville selvsagt at han skulle ha alt han trengte fra dag én. Men jeg følte meg usikker på hva og hvor mye det egentlig var behov for – til tross for at jeg hadde fått liste fra barnehagen og googlet meg ør. Med nummer to gikk det hele mye lettere. Og i år vier jeg barnehageoppstart etter ferien og klargjøring av garderoben knapt en tanke.

I disse to videoene får dere en oppsummering av det aller viktigste man må huske på av innetøy til kassen og alt yttertøyet som trengs.

I tillegg vil jeg gjerne dele mine beste råd for deg med barnehagebarn:

1. Like sokker. Det kjedeligste jeg vet er å sortere sokker etter vask. Derfor har jeg siden førstemann ble født, handlet inn en haug av like sklisokker fra Polarn O. Pyret. Så slipper man å lete etter par. Da lillesøster ble født fikk hun en annen farge enn storebror, slik at det også ble enkelt å skille størrelsene. Et tidsbesparende hverdagshack som virkelig anbefales!

2. La plaggene gå i arv. Har du flere barn, så kjøp farger du ønsker å kle alle barna i. Hos Polarn O. Pyret er det alltid mange fine farger å velge mellom – ikke bare rosa og blått. Barn vokser fort, og med gode, slitesterke plagg er det unødvendig å hele tiden kjøpe nytt.

3. Kjøp matchende sett. Tights og overdel i bomull eller ull er stort sett det barna mine går i til hverdags. Det er behagelig, uten harde knapper eller glidelåser, og lett å få av og på. Kjøper du flere sett i farger som harmornerer, kan de mikses med hverandre. Om vinteren kan settene brukes som innerste plagg slik at man enkelt kan ta av eller på flere lag.

One thought on “Klær til barnehagestart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *