Kler du barnet ditt riktig i solen?

Annonse

Det er mye å passe på når man blir mamma, og av og til kan det føles uoverkommelig å sette seg inn i alt. Jeg pleier å være forsiktig med å være for bastant når det kommer til hva som er riktig og galt å gjøre på alle mulige fronter. De fleste av oss prøver så godt vi kan, og det er vel ingen som klarer å lykkes med absolutt alt. Det gjør jeg i alle fall ikke selv. Denne uken har mannen min vært på jobbreise og jeg har hatt det travelt med flere innspillinger, så da har ungene fått kanel-Gifflar til frokost og Grandiosa til middag. Noen vil kanskje rynke på nesa av det, men av og til er lettvinte og halvdårlige løsninger det beste.

Men når det kommer til bekledning i solen, bør man ikke gjøre ting halvveis. Barns hud har fortsatt ikke bygd opp pigmenter, og de er derfor mye mer følsomme for solens UV-stråler, som skader huden. Mens UVA-strålene trenger langt inn og kan gi varige hudskader, brenner UVB-strålene huden på overflaten og gjør oss solbrent. Det er derfor viktig at huden beskyttes, og solkrem alene er ikke alltid nok. I tillegg til å begrense tiden i solen, spesielt mellom kl. 11-15, er det også lurt å bruke dekkende plagg og hatt som solbeskyttelse.

Polarn O. Pyret har et veldig stort utvalg av UV-plagg med UPF50. UPF er en forkortelse for «Ultra Violet Protection Factor», og disse plaggene gir 50 ganger mer beskyttelse enn om du ikke hadde hatt noen UV-beskyttelse i det hele tatt. I UV-kolleksjonen, som kommer i flere ulike farger og mønstre, finnes både drakter, solhatter, shorts, tights og overdeler med korte og lange ermer. Plaggene er laget av resirkulert fiskegarn, som også gjør dem til et miljøvennlig valg.

Sjekk videoen over om du vi se litt av utvalget. Jeg viser også frem noen av favorittene fra deres sommerkolleksjon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *