Marshmallow-hacks: Julegodt på 1-2-3

Glem syv sorter! En pose marshmallows er et godt utgangspunkt for stressfri julekos. Til tross for at småbarnsforeldre har sort belte i hektiske hverdager, kommer desember likevel ofte som julekvelden på kjerringa. Har jeg husket å kjøpe nisselue til avslutningen? Hva skal rampenissen finne på? Er det min tur til å bake lussekatter? Og når på døgnet skal man egentlig rekke å handle alle gaver? De smekkfulle to-do-listene gjør det utfordrende å rekke selve kosen. Men bryr barna seg egentlig om at pepperkakene er hjemmelagde? Pust ut og bevar julefreden. Disse søte julegodteriene lages på få minutter, og vil garantert begeistre de minste.

Smeltende snømann
Varm kakao er godt til kvelds på kjølige vinterkvelder. Og ekstra godt blir det med marshmallow-topping. Investerer du i tusjer som er beregnet for mat, kan barna enkelt tegne på snømannfjes. Skjær til en grillpinne for å feste kroppen, og la snømannen ta seg et varmt bad.

Søte pepperkakemenn
Rekker du ikke å bake? Melsøl og kjevling er kjedelig uansett! Start rett på pyntingen ved å forvandle marshmallows til små pepperkakemenn. Dypp små og store marshmallows i en blanding av lyst sjokoladetrekk og hvit candy melt. Sett dem sammen til ønsket form og la det stivne. Se etter de små glasurtubene som selges i dagligvarebutikken. De kommer i ulike farger og sprøytes bare rett på. Enklere blir det ikke! La barna få leke seg med glasurpyntingen.

Julepinner
Det meste på pinne er spennende for barn. Og med denne løsningen slipper man for mye gris på hendene. Lag hull i marshmallowsene med en spiss gjenstand, for eksempel en grillpinne. Klipp til papirsugerør og stikk inn i hullet. Dypp marshmallowsene i smeltet sjokoladetrekk og strø over kuste polka-julestaver, eller pynt med annet godteri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *