Oppskrift: Enkel vegansk middag

vegansk middag

Jeg er ikke veganer, men prøver å spise mer plantebasert. Av de veganske middagene vi lager hjemme, er dette en av favorittene. Arroz verde, som betyr grønn ris, er en kjent rett fra Peru som ofte serveres med kylling. Jeg har laget min egen vri, og med dette tilbehøret blir middagen enda mer velsmakende og sunn.

Har du ris igjen fra gårsdagens middag, er dette den perfekte måten å bruke opp restene på. Ikke tar det lang tid heller! Pass bare på at risen har blitt oppbevart i kjøleskap og ikke har stått mer enn et par timer romtemperatur.

vegansk middag

Oppskrift:
½ gul løk
1/8 rødløk
2 fedd hvitløk
1 ½ chili
100 gram paprika (oransje og rød)
1 neve erter
15 cherry-tomater
1 mango
2 lime
4 dl ferdiglaget ris
200 gram søtpotet
2 poser koriander
Sweet chili-saus
Cayennepepper
Olje

1. SØTPOTETER: Kutt søtpotetene i små terninger og bland inn med olje, salt og pepper. Spre over et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 min. (til de er gylne).
2. PICO DE GALLO-SALSA: Finhakk en neve koriander, rødløk og 1 chili. Mengden chili kommer an på hvor sterk den er, så smak deg frem. Kutt opp cherry-tomatene (del i fire). Bland alt med et par store t-skjeer med sweet chili-saus og saften av 2 lime. Smak til med salt og evt. cayennepepper om du vil ha den mer spicy.
3. ARROZ VERDE-SAUS: Miks ca. 50 gram koriander og 1 dl vann i en blender til du får en jevn saus.
4. ARROZ VERDE: Kutt opp gul løk, ½ chili og paprika og stek i olje sammen med erter og pressede hvitløksfedd til det begynner å bli mykt. Hell i sausen og stek litt til. Ha oppi risen og bland godt. Hvis den ikke blir grønn nok, så mikser du bare mer koriander og vann og heller mer grønn saus oppi. Smak til med salt og cayennepepper.
5. Kutt opp mango i terninger. Server alt på et fat og dryss over litt ekstra koriander.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *