Oppskrift: Galette med epler og salt karamell

eple galette oppskrift

Jeg hadde lovet sønnen min å lage eplekake til kvelds. Planen var å bake en skikkelig saftig eplekake med sprø crumble på toppen. Men det hadde jeg ikke tid til i dag. Derfor ble det galette – verdens enkleste bakverk. Tidligere har jeg laget galette med kirsebær, men denne med norske epler og hjemmelaget salt karamellsaus ble minst like god!

Bunn:
225 gram hvetemel
150 gram smør
3 ss sukker
3 ts iskaldt vann i

Fyll:
4 epler
50 gram brunt sukker
1 toppet ss hvetemel
1 ts kanel
¼ ts muskatnøtt
2 ts sitronjuice
1 neve pekannøtter

1. Bland hvetemel, sukker, vann og kaldt smør i små biter. Kna så lite som mulig, men til det holder sammen. Klem til en flat pakke og ta plastfolie rundt. Sett i kjøleskap minst en time.
2. Skjær epler i skiver og legg dem i en blanding av sukker, hvetemel, kanel, muskatnøtt og sitron. Pakk inn og sett i kjøleskapet.
3. Kjevle ut deigen til en sirkel (kan gjerne gjøres på bakepapiret/stekebrettet). Legg epleskivene i to lag utover sirkelen. Husk å la det være igjen brettekant ytterst. Brett inn og klem godt sammen.
4. Visp 1 egg med 1 ss melk. Pensle på kanten.
5. Dryss over hakkede pekannøtter.
6. Om ønskelig kan du gjøre kanten enda mer rustikk ved å strø over litt rørsukker.
7. Stek på 180 grader midt i ovnen til galetten er gyllen (25-35 minutter, avhengig av ovn).
8. La paien kjøle seg noe før du serverer med vaniljeis og en krukke salt karamell.

4 thoughts on “Oppskrift: Galette med epler og salt karamell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *