Oppskrift: Gulrot-tacoskjell

Begynner gulrøttene i kjøleskapet å bli slappe? Ikke kast dem. De kan brukes til fredagstacoen. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men jeg lover at det blir bra!

Jeg prøver å spise mer miljøvennlig. Det innebærer at jeg prøver å bytte ut flere kjøttvarer med plantebasert mat, være mer bevisst på ressursbruk ved produksjon og frakt av grønnsaker, og sist, men ikke minst: kaste mindre mat! Matsvinn er nemlig et større problem enn plastavfall, ifølge en studie fra Østlandsforskning.

Gulrot er en av de mest solgte grønnsakene i Norge, og de man finner i butikkene er stort sett dyrket her til lands. Men selv om gulroten er svært så anvendelig er det ikke alltid man rekker å spise opp hele bunten. Derfor prøver jeg å finne nye, fristende måter å bruke opp grønnsaken på.

Å lage egne tacoskjell eller -tortillas, høres kanskje komplisert ut. Men disse går raskt å lage og vil ta tacomåltidet til nye høyder. Konsistensmessig er de som en god miks av sprø skjell og myke tortillaer. Med andre ord noe som sannsynligvis vil falle i smak hos hele familien. Og nei, de smaker ikke gulrot! Å ha taco til middag er dessuten en god måte å bli kvitt flere rester på. Fyllet trenger nemlig ikke alltid å være det samme. Middagen fra i går kan mest sannsynligvis forvandles om til tacofyll. Bruk fantasien! Har du ikke tid til å lage taco-fylll? Dropp å forme tortillaene som skjell og server dem heller flate med pålegg på til kveldsmaten.

Ingredienser:
250 gram raspet gulrot
2 egg
100 gram revet gulost
50 gram hvetemel
1 ts hvitløkspulver
1 ts spisskummen

Slik gjør du:
1. Rasp gulrøttene og kok i vann til de er myke.
2. Klem alt vannet godt ut fra gulrøttene med et kjøkkenhåndkle eller to som du ikke er redd for (de blir oransje). Jo tørrere du klarer å få blandingen, jo bedre blir konsistensen.
3. Legg i en skål og tilsett resten av ingrediensene.
4. Form ti små baller fordelt på to brett med bakepapir og klem dem flate.
5. Stek på 200 grader varmluft i ca. 15 min.
6. Bøy tortillaene i skjellform mens de er varme. Legg dem med åpningen ned innimellom åpningene på en ovnrist slik at de holder formen mens de kjølner.
7. Fyll opp med det du og familien liker best.

En musthave til fredagstacoen hjemme hos oss er Pico de Gallo-salsaen som du finner oppskrift på her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *