Oppskrift: Påskefrokost med familien

påske frokost

Påskemorgen slukker sorgen… I alle fall om du serverer noe av dette til frokost!

Fridagene i påsken er den perfekte anledningen til å samle familien rundt frokostbordet. Disse søte anretningene tar ikke lang tid å lage, men vil garantert glede både små og store. Oppskriftene trenger ikke å følges slavisk. Bruk det du har i skapet for å klekke ut en alternativ vri på pynten om du ikke har alt du trenger liggende.

Klekket kylling
Eggerøre er en klassiker. Hva med å pynte den opp som en påskekylling? Øyne og nebb lager du med blåbær og gulrøtter. Rør egg, smør og vann godt i en kasserolle. Ta den av og på varmen mens du rører helt til eggerøren får ønsket konsistens. Rist en grov brødskive og skjær i strimler for å bygge redet.

3 egg
1 ss smør
1 ss vann
1 grov brødskive
Gulrot
Blåbær

påske frokost

Gul påske-bowl
Selv smoothien har lov til å bli litt usunn når det er påske. Bruk den gule frukten du har i skapet og miks med kokosmelk og appelsinjuice i en blender. Mengden veske tilpasser du ønsket konsistens og smak. Pynt opp med kuler av kiwi og dragefrukt. Pikekyss og sjokoladeegg er med på å sette stemningen på morgenkvisten.

1 fryst banan i biter
4 dl frossen mango eller ananas i biter
Saft fra ½ lime eller sitron
Litt appelsinjuice
Litt kokosmelk
Ønsket pynt

påske frokost

Påskehare
Pannekaker slår aldri feil. En favoritt blant barna som går både raskt å lage og pynte. Pisk egg og melk godt, før du blander inn resten av ingrediensene. Den enkleste måten å få ønskede former på, er å helle pannekakerøren i en flaske med tut. Bruk denne for å sprøyte røren på stekepannen. Lag ytterkanten på formen først og fyll deretter inn med røre. Pynt med banan, krem og kokosmasse. Og siden det er påske, har haren gjerne med seg noen egg til barna også?

3 egg
½ dl melk
1 ½ dl hvetemel
2 ½ ts bakepulver
2 ss melis
2 ts vaniljesukker
½ ts kanel
½ ts kardemomme
5 ss smeltet smør
Krem
Kokosmasse
Banan
Sjokoladeegg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *