Oppskrift: Peruansk frokostgryte

sonia vold mat

I ukens Matkanalen-episode på Snapchat viser jeg frem min go-to-helgefrokost . Denne har jeg laget til mannen min siden vi møttes for 14 år siden, og det er fortsatt en favoritt i heimen. Sunn frokost som er både rask og enkel å lage. Bønneblandingen bruker jeg også til speilegg, chorizo og toast, eller til breakfast tacos. Men denne måten å tilberede frokosten på, med alt oppi samme panne, går kjappest og gir minst oppvask, som er et stort pluss.

egg bønner frokostgryte

Oppskrift:
1/2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 chili
1 tomatpuré
2 bokser hvite bønner (sånne som er i tomatbønner)
2-3 egg
Koriander
Spisskummen
Cayennepepper
Salt

1. Stek finhakket rødløk, chili og pressede hvitløksfedd i olje.
2. Ha i 3 ss tomatpuré og stek i noen minutter til før du har i bønnene.
3. Har du bare vanlige tomatbønner i skapet, går det fint an å sile av sausen de ligger i.
4. Ha i en neve finhakket koriander og smak til med salt og cayennepepper eller chilikrydder. Jeg liker det litt spicy!
5. Ha i noen skvetter vann, så blandingen ikke tykner helt. Bare pass på at den er fast nok til å lage «hull» til eggene.
6. Knekk eggene over «hullene» og dekk pannen med et lokk. Maten er klar når plommene er slik du liker dem best.
7. Dryss over litt mer koriander og digg ost, feks. fetaost.
8. Server gjerne med tomater, avokado og brød. Selv synes jeg vanlige nan-brød smaker mest som brødene man får i Peru
9. Vil du gjerne ha kjøtt til, så anbefaler jeg sprøstekte chorizo-pølser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *