Vegansk oppskrift: En sunnere sjokolade-shake

vegansk sjokoladeshake

Oppskriften jeg har gledet mest til å dele på Matkanalens Snapchat Show, er denne. Rett og slett fordi den er så god at jeg har blitt avhengig av den. Selv om jeg prøver å bli sunnere og ta bedre etiske valg i matveien, er det til syvende og sist smaken som er avgjørende for meg. Jeg ELSKER å spise og drikke gode ting, og synes det er vanskelig å gi slipp på det mange kanskje ser på som synder. Jeg er egentlig ikke tilhenger av å knytte dårlig samvittighet opp mot noe så lystbetont som god mat, men denne sjokolade-shaken tror jeg de fleste vil kunne nyte uten problemer. Selv drikker jeg den både til frokost og kvelds!

Før spiste jeg iskrem flere kvelder i uken, men det føles bedre å nyte denne – med tanke på både smak, kropp og dyrevelferd. Den er iskald, tykk og kremete – akkurat slik shake skal være!

Dette trenger du:

Shake:
2 dl usøtet mandelmelk
2 dadler
1 frossen banan
2 ss kakaopulver
2 ss yokos eller annen kokosbasert yoghurt
Salt

Kokoskrem og pynt:
1 boks kokoskrem (eller kokosmelk – ikke light)
1-2 ss melis
Sjokoladeplate
Peanøtter

sonia shake vegansk oppskrift

Slik gjør du:
1. Om du ønsker å gjøre litt ekstra ut av sjokolade-shaken, kan du ved spesielle anledninger toppe den med søt kokoskrem. Til hverdags dropper jeg det – den er veldig god uten også!
2. Hvis du vil ha kokoskrem: Sett en boks kokoskrem (eller kokosmelk) i kjøleskapet over natten. Skrap ut det harde som samler seg på toppen og ha i en bolle. Ikke kast væsken – den kan du bruke til alt fra middager til smoothier. Pisk kokoskremen med melis til den blir luftig og fin. Hold avkjølt til den skal brukes.
4. Ha frossen banan, mandelmelk, dadler, kakaopulver, yokos og en god klype salt i en blender. Miks godt.
5. Topp shaken (om ønskelig) med kokoskrem, peanøtter og litt raspet sjokolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *